Beat și fără permis, un tânăr se plimba cu un autoturism furat

AcasăEvenimentBeat și fără permis, un tânăr se plimba cu un autoturism furat

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Berchișești, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliției or. Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul Planului de Acţiune „Blocada”, pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe strada Pricopie Jitariu, din localitatea Berchişeşti, în apropierea intersecţiei cu D.J. 209C, a oprit pentru control autoturismul marca Audi A4, condus de un bărbat de 27 ani, din localitate.

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a deţinătorilor de autovehicule din România, s-a constatat faptul că autoturismul marca Audi A4, aparţine unui localnic din comuna Berchişeşti, tânărul de 27 de ani declarând faptul că a sustras autoturismul din faţa locuinței, în timp ce proprietaul acestuia se afla în casă. 

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Duminică dimineață, individul a fost reținut pentru pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite