spot_img

Blocada – acțiune de amploare desfășurată de polițiștii suceveni

AcasăEvenimentBlocada - acțiune de amploare desfășurată de polițiștii suceveni

Blocada – acțiune de amploare desfășurată de polițiștii suceveni

Acțiunile sunt desfășurate în perioada 30 iunie – 02 iunie la nivel județean, activitățile de prevenire și combatere fiind direcționate în special în zonele cu aflux sporit de persoane și în localitățile în care sunt organizate evenimente sociale, artistice și culturale.

Scopul acțiunilor este prevenirea faptelor cu violență dar și a consumului de alcool și substanțe interzise. De altfel, un alt obiectiv al acțiunii este creșterea gradului de siguranță rutieră. Totodată, acțiunea are ca scop creșterea vizibilității forțelor de ordine și descurajarea comportamentelor de natură antisocială.

Polițiștii suceveni, alături de jandarmi, polițiști din cadrul BCCO Suceava, specialiști antidrog din cadrul ANA – CPECA Suceava au fost prezenți în seara de 30 spre 01 iulie în zona Cetății de Scaun din municipiul Suceava în contextul organizării Colosseum Tournament și au dispus toate măsurile necesare pentru prevenirea unor fapte antisociale, desfășurând totodată activități preventive și de informare.

De asemenea, dispozitive suplimentare sunt constituite pentru asigurarea măsurilor de ordine la Zilele Municipiului Rădăuți și la activitățile de comemorare a marelui voievod Ștefan cel Mare de la Putna.

Activități în sistem integrat, cu efective sporite vor fi organizate și în zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret, Fălticeni, Dolhasca.

Vor fi efectuate controale la baruri și discoteci, acțiuni pentru siguranța stradală și rutieră, acțiuni pentru creșterea siguranței în parcuri și zone de agrement.

În total, în cadrul acțiunii Blocada, la nivel județean acționează în perioada 30 iunie – 02 iulie aproape 1000 de polițiști din toate structurile IPJ Suceava și din cadrul subunităților de poliție, cu sprijinul structurilor de cooperare și a efectivelor de jandarmi.

Pentru realizarea obiectivelor acțiunii sunt utilizate toate resursele tehnice și logistice din dotare, inclusiv 15 aparate radar montate pe autospeciale sau tip laser și peste 40 de aparate etilotest/etilometru și drugtest.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img