miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăEveniment"Campionatul de Fitness și Zâmbete" la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul...

„Campionatul de Fitness și Zâmbete” la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului

„Campionatul de Fitness și Zâmbete” la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului

Peste 70 de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale s-au putut bucura de soluția tehnică de sport la distanță propusă prin finanțarea Fundației Globalworth, iar 30 dintre aceștia au și concurat la cele două competiții organizate de Special Olympics România în parteneriat cu Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului.

”Campionatul de Fitness și Zâmbete” a adus bucurie, prietenie, sport și tehnologie, fiind liantul care a adunat copiii din mai multe apartamente și case de tip familial în fața ecranului, pentru a face mișcare, în vremuri în care aceasta a fost limitată datorită Pandemiei.

În perioada martie 2020 – martie 2021, cu ajutorul tehnologiei pusă la dispoziție de Globalworth în cadrul finanțării proiectului ”Campionat de Fitness și Zâmbete”, tinerii din centre au participat la exerciții de fitness, concursuri online, au învățat să facă mișcări corecte și au interacționat de la distanță atât cu antrenorul virtual.

Aceștia au participat fizic la o serie de antrenamente de fitness coordonați de kinetoterapeuții Lucian Iordache și Daniel Coroi, începând cu luna martie 2021 și pănă în prezent. Au fost formate echipe din copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 si 18 ani.

Tot în această perioadă, copii/tinerii au desfășurat și ore de fitness on line prin intermediul sistemului electronic – laptop -Smart TV – Aplicația Zoom.

„Mulțumim pe această cale Fundației Special Olympics Romania pentru sprijinul oferit, pentru dotarea sălii noastre de fitness cu diverse materiale și accesorii sportive, printre care amintim: stepp fitness, mingi pentru exerciții de fitness, benzi elastice, tricouri personalizate și lista poate continua. De asemenea mulțumim din tot sufletul pentru cadourile oferite tuturor participanților la concurs”, au transmis reprezentanții Centrulului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului.

În 29 martie 2022 în sala de sport a Școlii “Teodor Balan” din Gura Humorului a avut loc o competitie sportivă de fitness dar și ceremonia de premiere, activitate sportivă desfășurată cu sprijinul Fundației Special Olympics Romania prin Proiectul Virtual Fitness – Safe Sports for People with Intelectual Disability in Placement Centers.

Evenimentul a avut invitați speciali, reprezentanți ai Fundației Special Olympics Romania, pe domnul director sportiv – Viorel Mocanu și doamna Oana Grecea, ei au fost cei care au jurizat activitatea sportivă și premierea tuturor copiilor și tinerilor din sală.

Nu au lipsit nici voluntarii la acest eveniment sportiv: Popovici Lorena-psiholog, Maxim Mirela, Georgeta Grosar, Nicola Rogojina, Sebastian Paicu și coordonator personal de specialitate-Ulici Maria.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: