spot_img

Cherestea în valoare de peste 100.000 de lei confiscată de la o firmă din Marginea

AcasăEvenimentCherestea în valoare de peste 100.000 de lei confiscată de la o...

Cherestea în valoare de peste 100.000 de lei confiscată de la o firmă din Marginea.

În baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, miercuri dimineață, au efectuat un control la o firmă cu sediul social în localitatea Marginea, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea respectivă a expediat cantitatea totală de 144,19 mc cherestea rășinoase din locuri identificate prin alte coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienței legale.

Potrivit polițiștilor, firma din Marginea a emis, în perioada 01 aprilie – 19 septembrie, un număr de 29 de avize de însoțire a materialului lemnos, cu care a expediat cantitatea totală de 144,19 mc cherestea rășinoase de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Rădăuți, locație stabilită conform coordonatelor GPS.

De asemenea s-a constatat faptul ca operatorul economic nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în aplicație.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională societății comerciale respective, aplicându-se trei sancţiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 144,19 m.c. lemn cherestea rășinoase în valoare de 103.672,61 lei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img