vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentCinci indivizi au fost reținuți după ce au furat peste o tonă...

Cinci indivizi au fost reținuți după ce au furat peste o tonă de fier de la o fermă din Horodnic de Jos

Cinci indivizi au fost reținuți după ce au furat peste o tonă de fier de la o fermă din Horodnic de Jos

Joi după-amiază, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată cu privire la faptul că la o fermă de pe raza comunei Horodnic de Jos, s-au deplasat mai multe persoane de etnie romă pentru a sustrage fier vechi.

Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție s-au deplasat în extravilanul comunei Horodnic de Jos, în zona cunoscută popular „Brădet”.

În timp ce lucrătorii de poliție se deplasau fermă, pe un drum de acces, la o distanță de aproximativ 200 metri, față de aceasta, au observat pe un teren agricol două căruțe, care se deplasau către comuna Gălănești.

S-a constatat faptul că într-un atelaj se afla un singur bărbat, iar căruța avea o încărcătură însemnată de materiale feroase.

Astfel, s-a procedat la legitimarea căruțașului, polițiștii stabilind că este vorba despre un bărbat domiciliat în comuna Voitinel, care nu a putut justifica proveniența bunurilor aflate în căruță.

În continuare, s-a procedat la căutarea celui de al doilea atelaj hipo observat anterior, iar la o distanță de circa o sută de metri, după o zonă cu vegetație deasă, a fost identificat căruțașul, fiind vorba tot despre un bărbat din comuna Voitinel.

În același atelaj hipo, au fost legitimate încă trei persoane, toate din comuna Voitinel.

În urma verificărilor întreprinse în zonă, s-a stabilit că la data de 05 mai, în intervalul orar 12.00-15.00, cei cinci indivizi au pătruns prin efracție în curtea fermei din Horodnic de Jos, distrugând două plase confecționate din lemn, loc din care au sustras materiale feroase.

S-a procedat la ridicarea din atelajul hipo, a cantității de 1029 kg materiale feroase, ce au fost sustrase și au fost restituite persoanei vătămate.

Persoana vătămată a menționat faptul că în afara prejudiciului recuperat, autorii au mai produs un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Având în vedere aceste aspecte, prin ordonanțele organelor de cercetare penală a poliției judiciare din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, s-a dispus reținerea celor cinci indivizi, pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind escortați și introduși în arestul IPJ Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: