Bucovina MediaEvenimentCinci persoane rănite după o explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarăului FOTO

Cinci persoane rănite după o explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarăului FOTO

Explozie, probabil în urma unor acumulări de gaze, într-o încapere a unei construcții anexe, din cadrul Mănăstirii Sihăstria Rarăului, duminică după-amiază.

UPDATE:

Mănăstirea Sihăstria Rarăului și dependințele sunt alimentate cu o sursă de energie electrică provenită de la 45 panouri solare care acumulează energia într-o baterie litiu-ion, iar din cauza supraîncărcării acumulatorului s-a produs o explozie urmată de un incendiu în anexa utilizată ca bucătărie și atelier.

Din constatarea efectuată de reprezentanţii I.S.U. Câmpulung Moldovenesc, a rezultat ca fiind cauză a exploziei un acumulator electric în împrejurări de gaze combustibile.

În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și al geamului încăperii respective, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zonă, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ.

„Până în momentul de față au fost evaluate medical cinci persoane, dintre care doar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți răniți refuză transportul la o unitate spitalicească. La o prima evaluare, niciunul nu prezintă răni grave, care să le pună în pericol viața”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar a fost afectată întreagă anexă utilizată ca bucătărie și atelier, au fost distruse echipamente electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice.

Urmare a incendiului s-a creat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI