Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață o avertizare meteo cod galben de ninsori și intensificări ale vântului.

Avertizarea este valabilă în intervalul 18 noiembrie, ora 08.00 – 19 noiembrie, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de vânt și viscol local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

În intervalul 18 noiembrie, ora 14.00 – 19 noiembrie, ora 10.00. În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Totodată, pentru intervalul 18 noiembrie, ora 18.00 – 19 noiembrie, ora 10.00, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vânt. Sunt vizate: sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: