Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

AcasăEvenimentCod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava.

Avertizarea este valabilă în intervalul 12 iulie, ora 06.00 – 12 iulie, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor în acest interval, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).

Sâmbătă, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

În cursul zilei de duminică, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite