Cod galben de vânt pentru zona de munte a județului Suceava

AcasăEvenimentCod galben de vânt pentru zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică de miercuri noapte până joi noapte.

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt, valabilă pentru joi, pentru jumătate de vest a județului Suceava.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 mai, ora 23:00 – 14 mai, ora 23:00, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Pentru intervalul 14 mai, ora 06:00 – 14 mai, ora 23:00, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului pentru jumătarea de vest a județului Suceava. 

Astfel, în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55…65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite