Conductorul unității canine Salvamont Suceava chemat să intervină la propria adresă VIDEO

Stire din :

Conductorul unității canine Salvamont Suceava, Ionuț Pașcu, a fost chemat să intervină la propria adresă, în localitatea Coverca, unde un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost surprins de o viitură într-o anexă gospodărească.

Aflat în baza din masivul Rarău, Ionuț Pașcu a primit pe telefonul de serviciu un apel 112 în care o persoană din Coverca, localitatea de domiciliu a lui Ionuț, a trasmis că o casă este înconjurată de ape și că un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost surprins de viitură într-o anexă gospodarească.

„Nu doresc nimănui să trăiască momentul în care, prin Dispeceratul 112 să ți se ceară să intervii la un caz, iar adresa să fie de fapt la tine acasă….. Maxime mulțumiri colegilor care m-au susținut fizic, prezenți în locația necazului, ori prin legatură telefonică mi-au ridicat moralul, respect Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, pentru rapiditatea și profesionalismul intervenției. Gânduri faine către toți cei ce și-au arătat disponibilitatea fizică, sufletească ori financiară pentru a ne ajuta să trecem cu bine de acest impas. În acest moment noi toți suntem în siguranță”, a transmis Ionuț Pașcu, pe pagina sa de socializare.

În momentul de față Ionuț Pașcu are nevoie de ajutorul nostru după ce puntea pe care și-o construise a fost luată de ape, iar casa acestuia nu este racordată la rețeaua electrică.

„Aflat în baza din masivul Rarău, colegul nostru, Dumitru Ionuț Pașcu, conductorul unității canine Salvamont Suceava, după ce în noaptea precedentă participase la căutarea persoanei dispărute la Mănăstirea Humorului, primește pe telefonul de serviciu un apel 112 în care o persoană din Coverca – localitatea de domiciliu a lui Ionuț – relata faptul că o casă vecină este înconjurată de ape și că un bărbat în vârstă de 72 de ani este surprins de viitură într-o anexă gospodarească.Soția colegului nostru era la serviciu, acasă se aflau ceilalți patru câini ai lui Ionuț.Pompierii, colegii de la Salvamont Suceava și vecinii s-au implicat exemplar și s-a făcut tot ce se putea la momentul respectiv.Bărbatul a fost evacuat, cățeii de asemenea, dar rămân pagubele și amenințarea inundațiilor, fie a celor produse de dezghețul din primăvară, fie a ploilor abundente, deloc rare în zona respectivă.Este nevoie de o protecție împotriva viiturilor și de o cale de acces, pentru că puntea pe care și-o construise nu mai este.Casa în care locuiește nu este racordată la rețeaua electrică. Sprijinul din partea autorităților întârzie, așa că facem un apel la cei care doresc să pună umărul și să-i ajutăm pe Ionuț și Nicoleta să fie în siguranță la ei acasă.O puteți face in contul:

RO65 RNCB 0243 0232 7785 0005, deschis la BCR, titular Pașcu Dumitru Ion sau cont PayPal: PayPal.Me/IonPascu„, au transmis reprezentanții Salvamont Suceava.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :