sâmbătă, septembrie 24, 2022
15 C
Suceava
AcasăEvenimentContrabandist de țigări reținut pentru 24 de ore

Contrabandist de țigări reținut pentru 24 de ore

Contrabandist de țigări reținut pentru 24 de ore

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a unui bărbat de 31 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că începând cu anul 2021, în zona adiacentă localităților Brodina și Straja s-a constituit un grup infracțional organizat, compus din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență ucraineană.

Astfel, membrii grupului infracțional introduceau țigarete peste frontiera „Verde” cu Ucraina, dupa care acestea erau depozitate și comercializate către diverși intermediari ce le distribuiau spre vânzare pe piața neagră.

În cauză a fost organizată o acțiune, fiind puse în executate un număr de zece mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Pe parcursul activităților polițiștii Brigăzii au fost sprijiniți și de lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Pliției de Frontieră Suceava, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speiale- Brigada de Operațiuni Speciale Suceava.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: