spot_img

Controale Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei VIDEO

AcasăEvenimentControale Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei VIDEO

Peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar si specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA au acționat, în cursul zilei de vineri, pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție.

Au fost verificate 68 de societăți comerciale și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea sancțiunilor fiind de 2565 lei. În această perioadă sunt intensificate acțiunile de verificare și control, scopul fiind în principal responsabilizare a cetățenilor dar și a agenților economici.

În cursul zilei de sâmbătă, activitățile au fost concentrate în zona Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

„Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prevenirea infectării cu Covid 19 fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială. Acțiunile vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare si in sistem integrat cu participarea partenerilor instituționali. Activitățile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă: purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluíi pe bază de alcool; spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool; păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane; curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă; în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112; consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img