vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentCum a reușit o bătrână de 88 de ani să-l păcălească pe...

Cum a reușit o bătrână de 88 de ani să-l păcălească pe individul care a intrat peste ea în casă să o tâlhărească

Cum a reușit o bătrână de 88 de ani să-l păcălească pe individul care a intrat peste ea în casă să o tâlhărească

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de ”tentativă la tâlhărie calificată”.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că la data de 07 mai, în jurul orelor 21.50, un individ a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate, persoană ce locuiește singură, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, datorită vârstei de 88 de ani și stării de sănătate, respectiv cu deficiențe locomotorii și ulterior în interiorul locuinţei. Individul, care avea fața acoperită, s-a apropiat de bătrână și prin amenințare cu un cuțit i-a solicitat să-i dea banii pe care-i deţine în locuinţă.

Având prezenţă de spirit, victima a apucat cu mâna dreaptă cuţitul care era îndreptat către ea, tăindu-se în palmă iar cu mâna stângă i-a îndepărtat autorului masca chirurgicală care-i acoperea fața precum şi fesul purtat pe cap, fără însă a-l putea recunoaşte pe agresor, observând doar că purta pantaloni scurţi de culoare închisă, deoacere picioarele în partea de jos erau descoperite.

Agresorul şi-a pus fesul la loc pe cap, a prins-o cu mâna de față pe bătrână provocându-i leziuni, cerându-i în continuare să-i dea toţi banii pe care îi are.

Pentru a reuşi să scape de agresor, femeia l-a minţit pe acesta că sumele de bani le ţine într-un borcan ascuns în afara locuinţei, cerându-i să îl urmeze pentru a-i arăta locul exact.

Astfel, sprijinindu-se de obiectele din jur şi fiind urmată îndeaproape de agresor, persoana vătămată a reuşit să iasă din locuinţă, moment în care a început să strige după ajutor, strigăte care au alarmat vecinii și l-au speriat pe individ care a fugit, părăsind curtea locuinţei persoanei vătămate.

Față de inculpat s-a dispus la data de 08 mai, măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat a doua zi în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele agresorului pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: