Depistat la volan deși avea permisul de conducere reținut

AcasăEvenimentDepistat la volan deși avea permisul de conducere reținut

Depistat la volan deși avea permisul de conducere reținut

Marți după-amiază, lucrătorii de poliție din cadrul Secției nr.13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce acționau în cadrul planului de acțiune al Serviciului Rutier Suceava, privind cauzele generatoare de accidente rutiere, au oprit pentru control pe drumul județean 291A de pe raza comunei Zamostea, sat Zamostea, autoturismul marca Opel Zafira.

La volan a fost depistat un bărbat din județul Botoșani.

S-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că șoferul este posesor de permis de conducere, care figurează însă ca fiind reținut.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezulat o concentrație alcoolică de 0.00 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Întrucât în urma verificării documentelor s-a constatat faptul că inspecția tehnică periodică a autoturismului era expirată, lucrătorii de poliție au procedat la sancționarea contravențională, cu amendă de 1300 lei, iar ca măsură complementară obligatorie s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite