Doi indivizi au fost amendați cu 8.000 de lei după ce au abandonat doi pui de pisică și un câine VIDEO

AcasăEvenimentDoi indivizi au fost amendați cu 8.000 de lei după ce au...

Doi indivizi au fost amendați cu 8.000 de lei după ce au abandonat doi pui de pisică și un câine

La data de 29 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 8.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 26 alin (1) lit. b) raportat la art 6 alin (2) lit f) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor – republicată, respectiv pentru abandonarea unui animal a cărei existență depinde de îngrijirea omului.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor în cadrul unor sesizări înregistrate la nivelul structurii, aceștia au identificat o persoană de sex masculin, din jud. Botoșani, care la data de 23 iulie a abandonat un exemplar canin pe raza localității Dumbrăveni, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate și vizualizării unor materiale video, polițiștii s-au autosesizat și au constatat faptul că, la data de 22 august, ora 10.57 o persoană de sex masculin a abandonat un sac de culoare neagră, ce conținea două exemplare feline pui, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată .

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite