vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentDoi indivizi care înșelau șoferii prin metoda "pana prostului" au fost reținuți...

Doi indivizi care înșelau șoferii prin metoda „pana prostului” au fost reținuți pentru 24 de ore

Doi indivizi care înșelau șoferii prin metoda „pana prostului” au fost reținuți pentru 24 de ore

Lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați direct de către un bărbat, cu privire la faptul că la data de 14 ianuarie, în jurul orei 10.50, în timp ce se deplasa pe DJ 209 cu autoturismul proprietate personală, împreună cu concubina sa și cu nepotul său, care conducea mașina, au fost opriți de două persoane necunoscute care nu vorbeau corect românește și care au afirmat că au rămas fără motorină însă nu au bani asupra lor şi intenţionează să vândă nişte bijuterii la un preţ convenabil.

Astfel cei doi autori au reușit să îl inducă în eroare, fiecare dintre cele două persoane înmânându-i câte un inel tip ghiul despre care au afirmat că erau din aur, persoana vătămată plătind 300 de lei pentru primul inel, respectiv 100 de lei pentru al doilea inel.

La o verificare mai atentă, bunurile s-au dovedit a fi dintr-un metal fără valoare.

În urma cercetărilor au fost identificaţi ca presupuşi autori ai faptei A.F., în vârstă de 36 ani şi F.F., în vârstă de 34 ani, ambii din judeţul Ialomiţa.

Cei doi sunt acuzați că, în data de 14 ianuarie, în jurul orei 10.50, aflându-se într-un autoturism pe drumul județean 209 D, au făcut semne și au oprit autoturismul condus de G.C. și în care se mai afla, pe bancheta din spate C. A și G. D. În acele împrejurări, adresându-se parțial într-o limbă străină și parțial în română, inculpaţii A. F. şi F. F au indus-o în eroare pe persoana vătămată, afirmând că au rămas fără motorină și i-au înmânat câte un inel tip ghiul despre care au arătat că este din aur de 18 k, convingând persoana vătămată să-i înmâneze 300 lei, respectiv 100 lei, inele care s-au dovedit a fi dintr-un metal fără valoare de culoare galben-aurie, aspecte cunoscute de cei doi inculpaţi la momentul tranzacției.

Cei doi indivizi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15 ianuarie a fost luată faţă de aceştia, prin ordonanţa procurorului, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: