Doi șoferi de tir ucraineni au rămas fără permise de conducere după ce au depășit pe linie continuă

Stire din :

Doi șoferi de tir ucraineni au rămas fără permise de conducere pentru 60 de zile după ce au depășit pe linie continuă

La data de 31 iulie, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau două autocamioane ce se deplasau pe DN2, pe raza localităţii Dărmăneşti, ambii conducători auto efectuând manevra de depăşire neregulamentară asupra mai multor autoturisme, în raza de acţiune a indicatorului “depăşirea interzisă”, încălcând totodată marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.

Gesturile șoferilor care au încălcat legislația rutieră au produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, stabilind că evenimentul s-a produs la data de 18 iulie, ora 12.29, iar vehiculele se deplasau pe DN2 pe raza localităţii Dărmăneşti.

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele două ansambluri de vehicule erau înmatriculate în Ucraina și s-au dispus măsuri specifice de dare în consemn la punctul de trecere al frontierei Siret.

În urma măsurilor, la data de 05 august polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au fost informați că cele două autocamioane se află în vama Siret.

Polițiștii s-au deplasat la faţa locului și au identificat cele două vehicule, stabilind și identitatea celor doi șoferi, respectiv doi bărbați de 32 și 40 de ani, ambii din Ucraina.

După îndeplinirea tuturor activităților procedurale specifice și administrarea probatoriului, ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, cu amenzi în cuantum de 1160 lei şi 870 lei, fiecare, fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile şi măsura tehnico-administrativă a reţinerii permiselor de conducere pentru ambii șoferi.

Sursă foto Stiri Suceava.Net

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :