Doi soți, pompieri în Ucraina, și-au trimis fetițele în casa unui pompier de la ISU Suceava FOTO

AcasăEvenimentDoi soți, pompieri în Ucraina, și-au trimis fetițele în casa unui pompier...

Doi soți, pompieri în Ucraina, și-au trimis fetițele în casa unui pompier de la ISU Suceava

Potrivit ISU Suceava, Simona și Alla s-au cunoscut în urmă cu trei ani de zile, când s-au întâlnit la misiuni comune ale pompierilor militari români, împreună cu cei ucraineni, între cele două închegându-se o relație de prietenie. Alla și soțul ei, Sașa, sunt pompieri militari ucraineni, din zona Cernăuți.

Zilele trecute, au adăugat ca accesorii la uniforma lor veste antiglonț și arme de foc… Alla a sunat-o pe Simona Cojocar și i-a spus că trimite copiii și pe bunica acestora în România, deși nu știa dacă aceștia o să aibă unde stea. Sublocotenentul i-a venit în întâmpinare și a liniștit-o: „Vor sta la mine!”

„Cei doi părinți ucraineni au încredințat fetițele și pe bunica acestora Simonei. La despărțire, au plâns încontinuu… Cu inima zdrobită, s-au întors la datorie, dar, totuși, mângâiați de generozitatea Simonei și de faptul că știu de soarta celor trei suflete”, potrivit ISU Suceava.

Marți dimineață, Ana și Maria, 3 și 10 ani, împreună cu bunica lor, Valentina, au ajuns în căminul sublocotenentului Simona Cojocar, departe de imaginile de coșmar, pe care le-au lăsat în urmă. Ana, desena liniștită la o măsuță. Era senină și zâmbea tuturor. Pe Maria, însă, în ciuda celor 10 anișori, evenimentele din ultimele zile au maturizat-o înainte de vreme. Era tristă, iar bunica Valentina, cu greu încerca să-i smulgă un zâmbet. Vor rămâne în casa Simonei câteva zile, până când vor obține bilete de avion, următoarea destinație a celor trei, fiind Olanda, unde se află mătușa fetițelor.

„Suntem alături de camarazii noștri, pompierii militari ucraineni, și o felicităm pe colega noastră, din cadrul ISU Suceava, sublocotenentul Simona Cojocar, pentru inițiativa sa!”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite