Dosar penal pentru un bătrân din Văratec infectat cu COVID-19, care a plecat de la spital spre casă cu un taxi

AcasăEvenimentDosar penal pentru un bătrân din Văratec infectat cu COVID-19, care a...

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, diagnosticat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit anchetatorilor, în data de 29 martie, unui bărbat din localitatea Văratic, oraș Salcea, în vârstă de 79 ani, diagnosticat cu infecție Covid – 19, datorită evoluției favorabile a bolii, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Județean Suceava. Secția de Boli Infecțioase, i-a fost prescris tratamentul medicamentos și i s-a pus în vedere să aștepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanță specială și însoțit de echipajul medical.

Bărbatul nu s-a conformat situației impuse de către medicul curant și, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava. El a plecat către localitatea de domiciliu cu un taxi.

În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite