Dosar penal pentru un dornean, după un control în trafic

Dosar penal pentru un dornean, după un control în trafic.

Lucrătorii Poliției orașului Broșteni, în timp ce se aflau, luni seară, în serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier pe raza de competență a orașului, au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului marca Volkswagen Golf care circula pe Drumul Național 17B Holdița, dinspre Vatra Dornei cu direcția spre orașul Broșteni.

Conducătorul auto s-a conformat semnalului de oprire. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,06 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Întrucât conducătorul auto a declarat că nu deține documentele pentru control asupra sa a fost verificat în baza de date unde s-a constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 ani, din municipiul Vatra Dornei. Oamenii legii au stabilit că acesta are permisul de conducere cu „restricții-reținut”, iar autoturismul în cauză are ITP-ul expirat din data de 12 august.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a avut dovadă eliberată de Parchetul Vatra Dornei pentru a conduce autovehicule 30 zile din data de 11 august 2021 care a expirat în acest weekend și nu a solicitat alta, iar certificatul de înmatriculare al vehiculului i-a fost reținut de polițiști cu o săptămână în urmă.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu dreptul de a conduce restricționat”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră