vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentDosar penal pentru un șofer care a refuzat să fie testat pentru...

Dosar penal pentru un șofer care a refuzat să fie testat pentru alcoolemie

Dosar penal pentru un șofer care a refuzat să fie testat pentru alcoolemie

În noaptea de sâmbătă spre duminică, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au constat că din stația peco de pe raza orașului Vicovu de Sus, s-a pus în mișcare un autoturism, care nu avea aplicată pe partea din față plăcuța de înmatriculare.

S-au efectuat semnale regulamentare de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat, oprind pe partea dreaptă a părții carosabile.

Lucrătorii de poliţie au identificat la volanul autovehiculului un bărbat de 36 ani din orașul Vicovu de Sus. Fiind întrebat despre polița RCA obligatorie și inspecția tehnică periodică acesta, acesta a declarat că nu le are asupra sa.

Oamenii legii au vrut să-l testeze pe bărbat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La unitatea spitalicească, în prezența medicului de gardă, acesta a refuzat să îi fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional deoarece autoturismul condus nu avea polița RCA obligatorie valabilă și inspecția tehnică periodică. Totodată acestas-a ales cu dosar penal cu privire la infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: