Dosar penal și amendă pentru un bărbat care a fost prins de polițiști băut la volan, la Marginea

AcasăEvenimentDosar penal și amendă pentru un bărbat care a fost prins de...

Dosar penal și amendă pentru un bărbat care a fost prins de polițiști băut la volan, la Marginea

La data de 20 iunie, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul planului de acțiune pe linie rutieră au efectuat semnal de oprire conducătorului unui autoturism, ce se deplasa pe DN 17 A raza comunei Marginea, din direcția comuna Sucevița-comuna Marginea.

La volan a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Marginea. Acesta a prezentat pentru control documentele autoturismului condus, precizând faptul că nu deține asupra sa documentele personale. S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că sus-numitul are dreptul de conducere valabil, având însă valabilitatea permisului de conducere expirată din data de 06 august 2014.

Întrucât bărbatul emana haleană alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, și a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenta alcoolului”. Totodată, pentru contravențiile săvârșite, acesta a fost sancționat contravențional cu amenzi totale în valoare de 2.640 lei, și i-a fost reținut în lipsă permisul de conducere pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului”, și expirare valabilitate din data de 06 august 2014.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite