Bucovina MediaEvenimentDouă firme sucevene vor construi baza aeronautică SMURD de la Câmpulung...

Două firme sucevene vor construi baza aeronautică SMURD de la Câmpulung Moldovenesc

Două firme sucevene vor construi baza aeronautică SMURD de la Câmpulung Moldovenesc

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat în cursul zilei de 14 septembrie, contractul de încredințare a lucrărilor de construcție a unui punct de operare aeronautică la Câmpulung Moldovenesc.

Câștigătoarea licitației a fost asocierea firmelor General Construct și Loial Impex.

Vă reamintim că Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat elicoptere de intervenție pentru situații de urgență și unul dintre ele este pregătit să opereze pe raza județului Suceava.

CJ Suceava, din surse proprii, a alocat suma de 8,3 milioane de lei pentru amenajarea unei zone în suprafață de 5500 mp în municipiul Câmpulung Moldovenesc unde va fi construit un hangar pentru adăpostea elicopterului, o pistă specială pentru elicoptere, birouri pentru administrarea punctului, dotarea cu instalații speciale și împrejurimi. Contractul are un termen de 18 luni, 5 pentru proiectare și 13 pentru execuție, iar încredințarea se face în baza unei licitații care a avut loc.

„Elicopterului urmează să deservească cu prioritate zona de munte a județului Suceava, zone izolate, greu accesibile și unde e nevoie de scurtare a timpului de deplasare a pacienților. Terenul a fost pus la dispoziție de primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc. Proiectul are toate avizele și intră în linie dreaptă pentru execuție”, a transmis Gheorghe Flutur.

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

TOP CITITE

CITEȘTE ȘI