Două societăți comerciale din Volovăț și Putna amendate cu 13.000 de lei

Două societăți comerciale din Volovăț și Putna amendate cu 13.000 de lei pentru acte ilicite în circuitul materialului lemnos

Ca urmare a datelor și informațiilor deținute la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică, privind expedierea și primirea fictivă a unui număr de patru avize de însoțire a materialului lemnos între două societăți ce au ca și obiect de activitate comercializarea de material lemnos, în perioada 20 – 21 martie, o echipă formată din polițiști și doi specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea de verificări, documentarea și probarea activităților ilicite din domeniul silvic.

În urma strângerii și analizării întregului material a reieșit că mijloacele de transport înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos nu au tranzitat comuna Volovăț la data de 13 martie, așa cum era înscris în documentele de transport, rezultând că o unitate economică cu punct de lucru în comuna Volovăț, a emis un număr de patru avize de însoțire a materialului lemnos, ce însumau cantitățile de 73,92 m.c. lemn rotund gorun și 6,72 m.c.lemn rotund jugastru, pe care l-a expediat în mod fictiv către o societate cu punct de lucru în sat Gura Putnei, comuna Putna.

Societatea comercială din comuna Volovăț a fost sancționată pentru expedierea în fals a materialului lemnos cu o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c.lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c.lemn rotund jugastru, conform art. 19, alin. (1) lit. c) din Lg.171/2010

De asemenea, societatea din comuna Putna a fost sancționată pentru nerespectarea obligației de a avea receptorul GPS al dispozitivului pornit pe toată perioada transportului cu o amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c.lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c.lemn rotund jugastru.

În cauză urmează a fi întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,evaziune fiscală”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră