Elemente de muniție neexplodate descoperite în zona industrială a municipiului Suceava FOTO

Elemente de muniție neexplodate descoperite în zona industrială a municipiului Suceava

Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 44 ani, din municipiul Iași, cu privire la faptul că în timp ce efectua lucrări de excavare pentru montarea unor conducte, în zona industrială a municipiului Suceava (Calea Unirii) muncitorii au scos la suprafață mai multe proiectile de artilerie.

La fața locului s-a prezentat patrula de siguranță publică din cadrul S.U.P. Burdujeni care a constatat faptul că au fost scoase la suprafață un număr de 29 de proiectile de artilerie explozive, cal. 75 mm și mai multe elemente de muniție de către excavatoristul firmei respective.

De asemenea, la fața locului s-au prezentat lucrători din cadrul ISU Bucovina Suceava care au efectuat săpături în zona din care au fost scoase proiectilele respective, fiind descoperite încă două proiectile de artilerie explozive, cal. 75 mm și alte elemente de muniție.

Lucrătorii din cadrul ISU au ridicat un număr total de 31 de proiectile de artilerie explozive și 101 bucăți de elemente de muniție și au stabilit că este vorba despre muniție provenită din perioada celui de al Doilea Război Mondial.

Întreaga cantitate de muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava revine cu un apel către populaţie, privind modul de comportare în situaţiile descoperirii unor elemente de muniţie. 

Astfel, sunt interzise: 

atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; 

lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; 

– demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; 

joaca copiilor cu diferite elemente de muniţie; 

ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau în locuinţe

Populaţia trebuie să cunoască faptul că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii neexplodate este interzis: 

accesul persoanelor şi în special al copiilor; 

– executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice; 

– executarea unor lucrări funciare; 

– circulaţia vehiculelor, oamenilor sau animalelor. 

Se vor anunţa imediat autorităţile locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin numărul unic de urgenţă 112, la descoperirea sau luarea la cunoştinţă despre existenţa muniţiei neexplodate. 

Indiferent de starea fizică sau de vechimea elementului de muniţie, pericolul ca acesta să fie activ şi să producă explozie este maxim. Prin urmare, orice operaţiune asupra muniţiei neexplodate trebuie să fie executată numai de către personal specializat, cu respectarea strictă a procedurilor de securitate. 

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră