Explozie la o benzinărie din Câmpulung Moldovenesc. Doi angajați au ajuns cu arsuri la spital

AcasăEvenimentExplozie la o benzinărie din Câmpulung Moldovenesc. Doi angajați au ajuns cu...

Explozie la o benzinărie din Câmpulung Moldovenesc. Doi angajați au ajuns cu arsuri la spital.

Incidentul a avut loc la benzinăria Rompetrol, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Joi dimineață, în jurul orei 10.00, doi tineri de 22 și respectiv 25 de ani, angajați la punctul de lucru din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare ale pompelor.

Deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă, cei doi angajați au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.

Tânărul de 22 de ani a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, aceasta producând un scurtcircuit electric care a provocat aprinderea gazelor acumulate în interiorul căminului.

Aprinderea gazelor a fost însoțită de o deflagrație de mică anvergură, care nu a provocat distrugeri de bunuri în stația Peco.

În urma deflagrației, a rezultat accidentarea celor doi tineri, unul dintre ei se afla în interiorul căminului iar celălalt lângă capacul metalic prin intermediul căruia se face accesul în cămin.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticate cu „arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și al mâinilor”.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite