duminică, ianuarie 16, 2022
2.3 C
Suceava
AcasăEvenimentFără permis la volan, un tânăr din Udești a fost reținut de...

Fără permis la volan, un tânăr din Udești a fost reținut de polițiști după ce a refuzat testarea pentru alcoolemie

- Advertisement -

Fără permis la volan, un tânăr din Udești a fost reținut de polițiști după ce a refuzat testarea pentru alcoolemie.

Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată, sâmbătă după-amiază, prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană se deplasează pe drumul național DN2 Cumpărătura având direcția de deplasare spre municipiul Suceava și că are un mers sinuos și este posibil băut.

Apelantul și-a continuat deplasarea după autoturismul respectiv, care a intrat în localitatea Bosanci, apoi a intrat în localitatea Ipotești ocazie cu care a fost oprit în trafic pe drumul județean DJ 208A, având direcția de deplasare Ipotești-Suceava la ieșire din localitate.

„Conducătorul autoturismului, care se afla între scaunele față și care a încercat să se împingă spre bancheta spate, a început să se manifeste recalcitrant și să profereze cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului de poliție și nu s-a conformat solicitări de a coborî din autoturism. Acesta a fost scos din autoturism și încătușat. De asemenea, pasagerul din dreapta față a început să se manifeste recalcitrant ocazie cu care s-a procedat și la încătușarea sa. Persoanele implicate au fost conduse la sediul secției de poliție Ipotești, unde conducătorul autoturismului a refuzat să se legitimeze, iar urma interogării bazei de date s-a stabilit identitatea acestuia, în persoana unui tânăr de 23 ani, din comuna Udești, precum faptul că nu posedă permis de conducere. În autoturism pe scaunul dreapta față a fost identificat un alt tânăr de 20 ani și pe bancheta spate se afla un minor de 15 ani, toți din comuna Udești”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a dispus testarea lui cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat.

Șoferul a fost condus la UPU Suceava unde a refuzat în prezenta medicului de gardă să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În urma probatoriului administrat în dosarul penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” șoferul de 23 de ani a dobândit calitatea de suspect.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: