Federația Sanitas și Colegiul Medicilor Suceava trag un semnal de alarmă față de situația de la Spitalul Județean Suceava

AcasăEvenimentFederația Sanitas și Colegiul Medicilor Suceava trag un semnal de alarmă față...

„Am numi ziua de astăzi ”ZIUA 0” a ceea ce va urma în spitalele românești. Și asta pentru că a apărut prima situație pe care am prevăzut-o în toate comunicările noastre cu factorii de decizie care încearcă fără succes să gestioneze criza pandemică.
La Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt 11 medici confirmați cu COVID 19 și mulți alți salariați de acolo așteaptă cu emoție rezultatele testelor!
Si asta pentru că:
– Personalul medical nu a fost dotat cu materiale de protecție adecvate și suficiente și nu a fost suficient instruit pentru a se proteja.
– Pacienții care vin la spital nu declară toate amănuntele necesare triajului corect.
– Testarea personalului medical și a pacienților din spitale nu se face cu frecvența necesară, autoritățile nu au înțeles că este obligatoriu acest lucru.
– Nu există reguli stricte pentru managementul crizei, conducătorii instituțiilor nu au fost instruiți, iau măsuri aleatorii, disproporționate și neunitare.
– Se fac în continuare rapoartele de gardă în stil clasic, întâlnindu-se toți salariații în sălile de ședințe, în loc să se folosească grupuri de whatsApp, monitoarele din spitale sau computerele existente în fiecare cabinet pentru transmiterea de informații, raportări, instructaje etc.
– Personalul medical și cel de îngrijire continuă să folosească mijloacele de transport în comun astfel fiind expus contactului cu populația posibil transmițătoare a noului virus” au transmis reprezentanții Sanitas.

De asemenea Colegiul Medicilor Suceava își arată nemulțumirea fată de indiferența și lentoarea decizională a autorităților privind dotarea cu materiale de protecție a personalului medical.

„Colegiul Medicilor Suceava, în numele tuturor medicilor protestează ferm și hotărât împotriva atitudinii  indiferente și a lentorii decizionale a autorităților în ceea ce privește dotarea urgentă cu materiale de protecție a personalului medical expus infectării cu COVID 19.

Suntem aruncați într-o luptă periculoasă neprotejați și fără muniție. În această luptă sunt implicați toți medicii, cadrele medii sanitare și personalul de îngrijire. Până acum am primit numai promisiuni, dar timpul trece în defavoarea tuturor.

Este de neînțeles atitudinea, cu atât mai mult cu cât Suceava are un număr mare de medici și cadre medii infectați datorită și absenței materialelor de protecție

Atragem atenția că indisponibilitatea personalului medical va duce la afectarea dramatică a asistenței medicale pentru toate categoriile de bolnavi.

Avem nevoie urgent de protecție. Compasiunea și laudele nu sunt suficiente.

Nu ne marginalizați în prioritățile din această perioadă. Aveți grijă de noi. Aveți grijă de noi ca să avem grijă de voi”.

De cealaltă parte, conducerea Spitalului Județean Suceava susține că „în magazia Spitalului Județean Suceava există în momentul de față aproximativ 725 de kituri de echipamente medicale care vor fi repartizate pe secții și vor fi utilizate conform planului de măsuri pentru pregătirea spitalului în contextul pandemiei”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite