Focuri de armă pentru oprirea unor contrabandiști de țigări, la Falcău

AcasăEvenimentFocuri de armă pentru oprirea unor contrabandiști de țigări, la Falcău

Focuri de armă pentru oprirea unor contrabandiști de țigări, la Falcău. Polițiștii de frontieră au descoperit aproximativ 8.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră din zonă.

[responsivevoice_button voice=”Romanian Female” buttontext=”Play”] Țigările în valoare totală de 93.483 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sâmbătă, 12 septembrie, la nivelul ServiciuluiTeritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

țigari de contrabandă Falcău
țigari de contrabandă Falcău

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Falcău, mai multe colete voluminoase.

În momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit în pădure.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 16 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 93.483 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite