vineri, octombrie 23, 2020
Acasă Eveniment Focuri de armă la Brodina și Ulma pentru oprirea unor cărăuși de țigări FOTO

Focuri de armă la Brodina și Ulma pentru oprirea unor cărăuși de țigări FOTO

Focuri de armă la Brodina și Ulma pentru oprirea unor cărăuși de țigări.

Marți dimineață, un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre localitatea Sadău, comuna  Brodina.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina.

În vederea reținerii persoanelor, oamenii legii au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

În zona respectivă poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 52.533 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Lupcina, două persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceştia au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina.

Pe timpul acţiunii de reţiere a persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă  contrabandiştii nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 63.063 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea  persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În ambele cazuri, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului de frontieră, în vederea cercetării în comun a cazurilor.

știri ultimă oră

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit...

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț. Poliția orașului Salcea a fost sesizată,...

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Cele mai citite știri

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos FOTO

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos, marți, în jurul orei 11.30.

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate. Acesta a fost reținut pentru...

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior FOTO

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior.

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus. O femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna...

Opt focare de Covid 19 sunt active în județul Suceava

Prefectura Suceava a anunțat luni, 19 octombrie, că în județul nostru sunt active opt focare de Covid 19.