duminică, iunie 13, 2021
Acasă Eveniment Focuri de armă pentru oprirea unor cărăuși de țigări, la Straja FOTO

Focuri de armă pentru oprirea unor cărăuși de țigări, la Straja FOTO

Focuri de armă pentru oprirea unor cărăuși de țigări, la Straja. Au fost abandonate țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

Oamenii legii au observat joi, în jurul 02.40, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor respective, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertival, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, trecând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite douăzeci și două de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.970 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri