Focuri de armă pentru oprirea unor contrabandiști de țigări, la Straja VIDEO

AcasăEvenimentFocuri de armă pentru oprirea unor contrabandiști de țigări, la Straja VIDEO

Polițiștii de frontieră de la Sector P.F. Brodina au tras trei focuri de armă pentru oprirea unui autoturism plin cu țigări de contrabandă.

Joi, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, la aproximativ 1.000 metri de la frontiera de stat spre interior, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mașinii, însă șoferul a ignorat semnalele acestora. S-a trecut la urmărirea autoturismului, iar pentru reţinerea şoferului oamenii legii au folosit armamentul din dotare și au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a abandonat mașina și a reuşit să fugă spre interiorul localității. 

În urma controlului efectuat asupra mașinii, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de contrabandă. Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.250 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 166.725 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite