Focuri de armă pentru oprirea unui siretean care a forțat mai multe filtre ale poliției

AcasăEvenimentFocuri de armă pentru oprirea unui siretean care a forțat mai multe...

Focuri de armă pentru oprirea unui siretean care a forțat mai multe filtre ale poliției. În timpul urmăririi, tânărul de 20 de ani a avariat o autospecială de poliție.

Un echipaj de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale, a observat, în noaptea de marți spre miercuri, un autoturism care se deplasa pe DN 2, pe raza localității Dărmănești, pe sensul de mers Suceava-Dărmănești, nerespectând regimul legal de viteză.

Oamenii legii au procedat la efectuarea semnalelor de oprire a acestuia prin folosirea semnalelor acustice și luminoase, moment în care un alt autoturism marca BMW 320 D, care circula pe aceeași direcție de mers cu autospeciala de poliție, a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autospecialei în cauză, într-o zonă aflată sub acțiunea indicatorului rutier „Depășirea Interzisă” și a marcajului rutier longitudinal continuu simplu, rulând cu o viteză excesivă.

Echipajul rutier a procedat la urmărirea autoturismului BMW , efectuând semnale de oprire a acestuia însă conducătorul auto nu s-a conformat fiind necesară urmărirea acestuia pe ruta Dărmănești – Suceava –Adâncata. În tot acest timp autoturismul respectiv a rulat cu viteză excesivă și a efectuat manevre de depășire neregulamentare, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Pe parcursul urmăririi s-a dispus măsura instituirii mai multor filtre formate din lucrători din cadrul poliției rutiere/ordine publică, însă autovehiculul în cauză nu a respectat semnalele de oprire forțând și reușind să-și continue deplasarea.

În municipiul Suceava, șoferul urmărit a efectuat virajul la stânga într-o curbă periculoasă, și pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă.

În acel moment, patrula de poliție a procedat la blocarea vehiculului în cauză, însă acesta a efectuat manevra de mers înapoi intrând în coliziune ușoară cu partea stânga a autospecialei de poliție.

În continuare, lucrătorii poliției rutiere au procedat la somarea prin folosirea armamentului din dotare, fiind executate patru focuri în plan vertical însă BMW-ul și-a continuat deplasarea.

La o distanță de un km distanță, șoferul urmărit nu a adaptat din nou viteza de deplasare la efectuarea manevrei de viraj la stânga într-o curbă periculoasă, pierzând controlul asupra direcției de mers și părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune cu vegetația forestieră din vecinătatea DN 29 A.

Imediat după impact, conducătorul auto urmărit a ieșit din mașină și a încercat să fugă. Acesta a fost prins de polițiști, stabilindu-se că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din orașul Siret.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și oamenii legii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite