Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări, la Ulma VIDEO

AcasăEvenimentFocuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști de țigări, la Ulma VIDEO

Polițiștii de frontieră de la Brodina au confiscat 12.500 pachete cu ţigări, în valoare de peste 146.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Pentru reţinerea contrabandiştilor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, au declanșat, joi, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.40, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, două persoane care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite cinci colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 87.750 lei.

Ulterior, un alt echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul aceluiași sector a observat, pe direcția localității Costileva, mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul  tării.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reţinerea acestora, însă persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000  pachete de ţigări în valoare de 58.500 lei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite