sâmbătă, octombrie 16, 2021
Acasă Eveniment Focuri de armă și urmărire pentru oprirea unei mașini pline cu țigări de contrabandă, la Frătăuții Noi VIDEO

Focuri de armă și urmărire pentru oprirea unei mașini pline cu țigări de contrabandă, la Frătăuții Noi VIDEO

Focuri de armă și urmărire pentru oprirea unei mașini pline cu țigări de contrabandă, la Frătăuții Noi

Polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din  cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au declanșat, marți dimineață, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa în mare viteză dinspre frontiera de stat spre localitatea Frătăuţii Noi.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea mașinii, efectuând somaţiile legale, însă șoferul nu s-a supus continuându-și deplasarea în viteză. Din acest motiv, poliţiştii de frontieră au executat 12 focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, folosind totodată şi dispozitivul anti-pneu.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, la scurt timp maşina fiind găsită abandonată pe un drum agricol  de la marginea localităţii Frătăuţii Noi.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 204.727  lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 06.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat  spre interior, mai multe colete voluminoase, către un autoturism care staţiona în zonă.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, oamenii legii au tras şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.990  pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de  140.233  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri