Gabriela Siminiuc din Iaslovăț cel mai tânăr angajat al Poștei Române FOTO

Stire din :

Gabriela Valentina Siminiuc este cel mai tânăr angajat al Poștei Române. Tânăra are doar 18 ani și este din Iaslovăț. Aceasta moștenește dragostea pentru această meserie de la bunicul ei, care a fost poștaș.

Tânăra este căsătorită și așteaptă să nască un băiețel, dar spune că ar lucra pentru Poșta Română până la pensie.

Povestea tinerei este prezentată pe pagina de facebook a companiei.

„Nu s-a făcut nici 7 dimineața, întunericul se lăfăie pe ulițele Iaslovățului. În bucătăria casei părintești, Gabriela aprinde lumina. Începe rutina dis-de-dimineață cu micul-dejun. În timp ce mânâncă derulează, în minte, planul zilei: ce va face, pe ore, ce a lăsat neterminat, ce mai are de început. Este un fel de soldat al vieții, antrenat să supraviețuiască în orice condiții și să le facă pe toate la timp…..

Gabriela are doar 18 ani și a studiat zece clase. Încă locuiește cu părinții. În același timp, este și soție. În fiecare dimineață desenează “Triunghiul vieții” sale. Casă – Familie – Poștă. Pentru că Gabriela Valentina Siminiuc este cel mai tânăr angajat al Poștei Române.

Banii câștigați îi varsă în bugetul familiei: ”Cum, ce fac cu banii? Îi pun pentru copil!”. Da, copilul ei! Gabriela va intra, în curând, în concediu prenatal. Va deveni mămică de băiat. Îl privește ca pe darul lui Dumnezeu……

În actele de angajare scrie factor poștal însă, peste fișa postului, face multe altele. Decent, temeinic și fără greșeală. Tot ce înseamnă introducere sau tranzit informatic poștal trece prin mâna Gabrielei. Pentru că tot ea se ocupă și de partea informatică a activității Oficiului. Sub îndrumarea dirigintelui, dar cu o ușurătate și plăcere care fac să meargă treaba ca unsă. ”Nu, nu e bună, asta e scrisă de mână, nu e ce trebuie”. Vorbește cu o clientă venită să ridice un colet. Gabriela o lămurește limpede, îngrijit, cu zâmbet difuz pe chip. Femeia pleacă mulțumită și convinsă că totul se va rezolva cu bine. Așa am putut vedea, pe viu, cum se construiește încrederea clientului, în serviciile Poștei. Prin Gabriela.

Pentru că Gabriela, în acest caz, în altele, în toate de peste zi, a fost, de fapt, Poșta Română! Pentru clienții iaslovițeni cu care intră în contact, Poșta Română este o fată caldă, umană, profesionistă, în vârstă de 18 ani.

FATA FĂRĂ FACEBOOK ȘI INSTAGRAM

Ne întoarcem la povestea ei. Dacă a început o etapă atât de importantă, a vieții, cum este familia, maternitatea, mai încape loc de pasiuni, de prietenii, de vacanțe? ”Să știți că pasiunea mea, dacă e să o spun cinstit, este gătitul. Îmi place să gătesc, să încerc mâncăruri noi, să inovez”. Poate o vedem într-o zi la vreo emisiune cu bucătari și bucătărit. Nu ne-ar mira…..

Gabriela nu are cont de Facebook, nu are Instagram, nici Tik-Tok. Valorizează relațiile și interacțiunile umane altfel decât cei mai mulți dintre tinerii de vârsta ei…..

Unde te vezi peste cinci ani? o întrebăm pe Gabriela. ”Nu numai peste cinci ani, dar până la pensie aș lucra la Poștă, dacă s-ar putea! Îmi place ceea ce fac, îmi place cu oamenii, am drag de accest serviciu și de Poșta Română, de Oficiu! Și bunicul meu, din partea tatălui, a fost poștaș. Îl moștenesc pe el, la meserie!”. Înainte de plecare, o rugăm să ne spună ceva memorabil, un mesaj pe care să îl citească și fiul ei, peste ani. Pe loc i se aprinde un roșu natural în obraji, iar privirea coboară ușor. Nu, nu cuvintele sunt punctul ei forte! Trăirile, dragostea, iubirea necondiționată, astea sunt! …..” este povestea prezentată pe pagina de Facebook a Poștei Române.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :