Gest impresionant făcut de Andreea, studenta la medicină care s-a trezit miraculos din comă după 23 zile VIDEO

Andreea Iordăchescu, tânăra rănită grav într-un accident cu ATV-ul, și-a revenit din comă după 23 de zile. Ea este în prezent studentă în anul III la Medicină și s-a întors în secția de ATI a Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași pentru a le mulțumi cadrelor medicale care s-au luptat pentru a o salva.

Accidentul a avut loc în luna februarie a anului 2021. Tânara, din municipiul Iași, în timp ce conducea un ATV, pe un drum forestier care duce spre Vf. Toaca, în afara localităţii Gura Humorului, sector de drum nedeschis circulaţiei publice, pe un drum acoperit cu zăpadă topită, a pierdut controlul asupra direcţiei în momentul urcării unei pante şi a căzut într-o râpă în partea stângă a direcţiei sale de mers.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală gravă a tinerei în vârstă de 19 ani (atunci) dar și rănirea unei pasagere de pe ATV.

Tânăra a ajuns în stare gravă la spital. Aceasta a primit o a doua șansă la viață, iar speranțele au venit după eforturile echipelor medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. După o lungă suferință, Andreea a reușit să își revină miraculos, iar în cursul zilei de joi, 24 noiembrie, să ajungă în secția de ATI a spitalului pe propriile picioare și să fie ea cea care îi încurajează pe cei în stare gravă, să lupte.

“Am 21 de ani și sunt studentă la medicină și am venit să mulțumesc echipei medicale, personalului medical pentru că sunt în viață. Au luptat pentru mine. În 2021, pe 10 februarie am avut un accident grav, 22 de zile de comă de gradul patru. Nu am avut șansă de viață. Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viață și după a 23-a zi m-am trezit și am început să plâng. Dumnezeu mi-a dat zile și atunci după ce m-am trezit întregul personal, întreaga echipă medicală s-a mobilizat și datorită lor acum studiez în anul III la medicină, îmi fac stagii, iar totul e foarte bine.”, a declarat Andreea Iordăchescu.

În momentul de față Andreea este studentă în anul III la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

„Andreea este propria ei minune. A venit în spital cu un traumatism cranio-cerebral grav, a stat în comă o lungă perioadă de timp, iar datorită dorinței ei de a trăi, dorința ei de a face facultate și de a-și vedea părinții a rămas în viață. A fost într-un moment critic. Efortul a fost mare, în primul rând din partea ei, a fost mare și din punct de vedere al echipei medicale pentru că au fost implicate toate resursele pentru a-i da cele mai mari șanse de supraviețuire. Iar faptul că astăzi este studentă în anul trei și și-a reulat cursurile este cea mai mare mulțumire pe care o poți avea ca medic atunci când pacientul care vine să-ți mulțumească”, a transmis conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Citește și: https://bucovinamedia.ro/stiri-actualitate/doua-tinere-ranite-din-care-una-in-stare-grava-dupa-ce-s-au-rasturnat-cu-atv-ul/21985/

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :