duminică, octombrie 17, 2021
Acasă Eveniment Gospodărie cuprinsă de flăcări în Ostra VIDEO

Gospodărie cuprinsă de flăcări în Ostra VIDEO

Gospodărie cuprinsă de flăcări în Ostra

O gospodărie din localitatea Ostra a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă noapte.

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ostra și Stulpicani, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și mai multe anexe gospodărești, cu pericol de propagare a flăcărilor la vecinătăți.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru un bărbat (46 de ani) și o femeie (62 de ani), ambii cu atac de panică. Ulterior, după ce li s-a ameliorat starea, cei doi au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În urma incendiului au ars interiorul casei de locuit (P+1), cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe 50 de metri pătrați, adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați, circa 5 tone de furaje și 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat învelitorile din tablă ale construcțiilor afectate, pereții locuinței, bunuri casnice și altele.

“Flăcările au izbucnit din podul bucătăriei de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Incendiul a fost lichidat la ora 1.30, iar pompierii au salvat o anexă (un alt adăpost de animale), din aceeași gospodărie”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Potrivit primelor informații, proprietarii gospodăriei se aflau la o nuntă în localitate în momentul izbucnirii incendiului.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri