Home Eveniment Gospodărie cuprinsă de flăcări la Frătăuții Vechi VIDEO

Gospodărie cuprinsă de flăcări la Frătăuții Vechi VIDEO

Gospodărie cuprinsă de flăcări la Frătăuții Vechi, marți după-amiază. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa de locuit și la anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 58 de ani, și unui bărbat, de 28 de ani, care au suferit atacuri de panică. După ce au fost stabilizați, ambii au refuzat transportul la spital.

În urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit pe 50 mp, acoperișul bucătăriei de vară pe 60 mp, șura, depozitul de furaje și alte anexe pe o suprafață totală de 140 mp, dar și bunuri materiale aflate în construcțiile afectate de foc. S-au degradat tavanul casei și cel al bucătăriei de vară, precum și elemente de tâmplărie din PVC de la cele două construcții.

“Flăcările au izbucnit din depozitul de furaje, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată. Incendiul a fost lichidat la ora 19:30, iar pompierii au salvat bunuri materiale din locuință și din bucătăria de vară, precum și casa de locuit învecinată”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Exit mobile version