sâmbătă, octombrie 31, 2020
Acasă Eveniment În cinci orașe și 15 comune din județul Suceava incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5 la mie

În cinci orașe și 15 comune din județul Suceava incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5 la mie

În cinci orașe și 15 comune din județul Suceava incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5 la mie.

În cursul zilei de joi, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru reanalizarea scenariului de funcționare pentru Colegiul Tehnic Rădăuți, ca urmare a înregistrării unor cazuri pozitive în rândul colectivelor de profesori/elevi și stabilirea unui set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de COVID-19.

În cinci orașe și 15 comune din județul Suceava incidența cazurilor de Covid 19 depășește 1,5 la mie

Ținând cont de contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, de statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, cu precădere la nivelul municipiilor Suceava (2,56), Vatra Dornei (2,18), orașelor Frasin (1,52), Gura Humorului (1,79), Siret (2,74), respectiv la nivelul comunelor Bălăceana (2,71), Bălcăuți (1,89), Cacica (1,84), Calafindești (2,70), Comănești (1,64), Dărmănești (1,52), Dorna Arini (1,70), Fundu Moldovei (2,79), Grămești (1,72), Iacobeni (2,44), Ipotești (2,42), Pojorâta (4,06), Sadova (1,56), Șcheia (2,02) și Todirești (6,69), de art. 3, alin. (1) și (2) din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență numărul 47 din data de 05 octombrie, sus menționată, de evoluția epidemiologică înregistrată în rândul colectivelor de cadre didactice și elevi ai Colegiului Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, respectiv Colegiul Tehnic Rădăuți, de propunerile consiliilor de administrație ale unităților anterior menționate, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 4, alin. (3) și art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31 august 2020,

Art. 1. Se modifică Scenariile de funcționare pentru Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și Colegiul Tehnic Rădăuți, începând cu data de 15 octombrie, conform tabelului următor:

Nr. crt.Denumire unitate de învățământ (PJ)Scenariul stabilit în consiliile de administrațieObservații
Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung MoldovenescScenariu roșu S3Două cadre didactice și 23 elevi confirmați pozitiv în rândul instituției
Colegiul Tehnic RădăuțiScenariu roșu S3Două cadre didactice și un elev confirmați pozitiv în cadrul instituției

Art. 2. (1) În aplicarea art. 3, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea), esplanadele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale, comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția comunelor Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: comunele Pojorâta și Todirești.

Art. 3. (1) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: comunele Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

(3) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiuluiîn toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate la art. 3, alin. (1) și (2) din prezenta hotărâre.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 1, pct. 12 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 13 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Art. 5. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: comunele Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

(3) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate la art. 5, alin. (1) și (2) din prezenta hotărâre.

Art. 6. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitățiîn următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: comunele Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

(3) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 50% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția celor menționate la art. 6, alin. (1) și (2) din prezenta hotărâre.

Art. 7. În situația în care operatorii economici prevăzuți la art. 5 și 6 din prezenta hotărâre este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Art. 8. Structurile județene aparținând Ministerului Afacerilor Interne, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratul Teritorial în Muncă Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava vor intensifica activitățile de control în cadrul operatorilor economici HORECA, piețe, târguri, mijloace de transport în comun, perimetrele unităților şcolare, respectiv alte spații și domenii de activitate pentru care s-au stabilit măsuri restrictive în H.G. nr. 856/2020, conform atribuțiilor stabile de legislația incidentă prevenirii și gestionării riscului epidemiologic.

Art. 9. Secretariatul Tehnic Permanent va disemina prezenta hotărâre, după aprobare, Departamentului pentru Situații de Urgență, tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava, respectiv altor instituţii interesate.

Prefectul județului face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea în continuare a tuturor măsurilor de protecţie, a regulilor de distanțare socială şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

știri ultimă oră

1454 de cazuri de Covid 19 în evoluție în județul Suceava

În județul Suceava sunt 1454 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, potrivit Prefecturii Suceava. La nivelul județului,...

Femeie din Vama accidentată de o autoutilitară, în timp ce traversa neregulamentar

Femeie din Vama accidentată de o autoutilitară în timp ce traversa neregulamentar. Accidentul a avut loc pe DN 17,...

Accident mortal la Fântâna Mare. Un camion a acroșat un bărbat călare pe un cal

Accident mortal la Fântâna Mare. Un camion a acroșat un bărbat călare pe un cal. Accidentul a avut loc...

Cele mai citite știri

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja FOTO

Microbuz cu țigări în valoare de peste 300.000 de lei abandonat de contrabandiști în curtea unui imobil din Straja.

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina

Accident rutier pe raza comunei Vama. O șoferiță beată s-a răsturnat cu mașina. Polițiștii SPR 14 Vama aflați în...

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”

Patroana unei pensiuni din Vatra Dornei s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "zădărnicirea combaterii bolilor". Femeia,...

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră

Un tânăr din Ulma a intrat cu mașina în șanț și a lovit un podeț, în timp ce era urmărit de polițiștii...

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare

Scenariile după care vor funcționa școlile din județul Suceava săptămâna viitoare. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat vineri,...