sâmbătă, septembrie 24, 2022
15 C
Suceava
AcasăEvenimentIncendiu de proporții la un adăpost de animale din Baia. Focul a...

Incendiu de proporții la un adăpost de animale din Baia. Focul a fost pus intenționat VIDEO

Incendiu de proporții la un adăpost de animale din comuna Baia, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Focul a fost pus intenționat.

Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit cu 7 autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber, fără pericol de propagare.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și furajele depozitate în baloți pătrați (circa 4000 de bucăți) și rotunzi (circa 60 de bucăți), pe o suprafață de aproximativ 150 mp (în total, circa 125 de tone de plante furajere). În incendiu au pierit șase oi și un cal. Deși focul a fost localizat repede, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse.

„Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susținut și muncă asiduă din partea pompierilor militari și civili. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: