marți, octombrie 26, 2021
Acasă Eveniment Incendiu în localitatea Mănăstirea Humorului. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO

Incendiu în localitatea Mănăstirea Humorului. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO

Incendiu în localitatea Mănăstirea Humorului. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mănăstirea Humorului, au intervenit, luni după-amiază, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Mănăstirea Humorului.

La sosirea echipajelor, ardea hala unui gater, construită din lemn și tablă, cu pericol de propagare la o casă de locuit și la construcții anexe învecinate.

În urma incendiului au ars hala gater pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, circa șapte metri cubi lemn de foc, peretele unei construcții alăturate pe aproximativ 20 de metri pătrați și o magazie din lemn pe 30 de metri pătrați. S-au degradat utilaje de prelucrare a lemnului și instalația electrică.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care prezenta arsuri minore la nivelul capului. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

“Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la un aparat de sudură. Incendiul a fost lichidat la ora 16.55, iar pompierii au salvat restul clădirilor operatorului economic, casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere, cu bunurile aferente”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri