Incendiu la o gospodărie din Vadu Moldovei. Bărbat de 79 de ani transportat la spital cu arsuri

AcasăEvenimentIncendiu la o gospodărie din Vadu Moldovei. Bărbat de 79 de ani...

Incendiu de proporții la o gospodărie din Vadu Moldovei, marți dimineață. Un bărbat de 79 de ani transportat la spital cu arsuri.

Incendiu de proporții la o gospodărie din Vadu Moldovei

Incendiu de proporșii la o gospodărie din Vadu Moldovei. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale https://bucovinamedia.ro/stiri-actualitate/incendiu-la-o-gospodarie-din-vadu-moldovei-barbat-de-79-de-ani-transportat-la-spital-cu-arsuri/16129/

Publicată de Bucovina Media pe Marţi, 1 septembrie 2020

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moldovei, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau majoritatea anexelor gospodărești și acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Înainte de izbucnirea incendiului, care a fost observat și anunțat cu întârziere, proprietarul a folosit flacăra deschisă, de la o butelie cu arzător (brener), pentru a igieniza șopronul (construit din lemn), unde își ținea păsările de curte. După această activitate, fără să observe începutul de incendiu, bărbatul a plecat de acasă.

Mai mulți vecini au sunat la 112 pentru a anunța faptul că ard anexele gospodărești, iar flacările au cuprins și acoperișul locuinței.

La întoarcere, cuprins de panică, proprietarul a încercat să stingă focul, dar s-a ales cu arsuri pe mâini. De asemenea, soția acestuia, a suferit un atac de panică și s-a intoxicat ușor cu fum.

Sosiți la locul incendiului, pompierii militari au solicitat ajutorul colegilor de la Serviciul de Ambulanță Județean, care au trimis în zonă două echipaje.

Bărbatul, în vârstă de 79 de ani, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Fălticeni, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Femeia, de 75 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, iar ulterior, după ce și-a revenit, a refuzat transportul la spital.

Au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o magazie pe 50 mp, acoperișul casei de locuit pe 150 mp, circa o tonă de cereale, elemente de tâmplărie din lemn și bunuri din gospodărie. S-au degradat plafonul și pereții locuinței.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra deschisă, folosită pentru igienizarea șorponului. Incendiul a fost lichidat la ora 13:40, iar pompierii au salvat un adăpost de animale și o locuință învecinată.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite