luni, iulie 4, 2022
31.6 C
Suceava
AcasăEvenimentIncendiu la o gospodărie din Zvoriștea. Focul a fost pus intenționat FOTO

Incendiu la o gospodărie din Zvoriștea. Focul a fost pus intenționat FOTO

Incendiu la o gospodărie din localitatea Zvoriștea, luni seară.

Pompierii militari ai Detașamentului Suceava împreună cu lucrători ai SVSU Zvoriștea, au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat două anexe gospodărești cu pericol de propagare la casa de locuit.

Au ars anexele gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 55 de metri pătrați și bunuri din interiorul unei camere din casa de locuit.
De asemenea, flăcările au afectat și o parte din peretele lateral al locuinței învecinate, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit.

Polițiștii au stabilit că incendiul a fost provocat de un localnic care stă în casa moștenire de la părinți, care se învecinează cu locuința fratelui său.

Luni, în jurul orei 18.30, bărbatul a venit la domiciliu în stare avansată de ebrietate.

În timp ce se afla în curtea locuinței de domiciliu a văzut-o pe cumnata sa și pe o vecină cărora le-a spus că va da foc la casă și va arde tot în jurul locuinței.

În jurul orei 19.20, fiind în curtea locuinței, cumnata bărbatului a observat că o anexă situată în curtea acestuia a fost cuprinsă de flăcări, motiv pentru care aceasta a apelat SNUAU 112 solicitând intervenția pompierilor.

În timp ce pompierii lichidau incendiul, polițiștii au făcut cercetări în zonă și l-au identificat pe individ pe terenul arabil din spatele locuinței. Acesta era în stare avansată de ebrietate, prezenta arsuri în zona membrelor inferioare și o arsură în jurul gâtului provocată prin comprimare cu o funie. Bărbatul a fost condus la echipajul SMURD, prezent la fața locului, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. În timp ce acesta se afla în ambulanță a declarat că a dat foc la locuință și la anexe, după care a încercat să se spânzure.

Individul a fost transportat la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticat cu ”arsuri membre inferioare grad I, marcă traumatică (tentativă de suicid și arsură în jurul gâtului.)”. Ulterior, acesta a fost transportat și internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat cu intenție de către bărbat, care a aprins materiale ușor inflamabile, atât în interiorul locuinței, cât și în interiorul anexelor.

Valoarea prejudiciului cauzat în urma incendiului a fost estimat la suma de aproximativ 30.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”distrugere”.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: