Incendiu la o pensiune din Mălini FOTO-VIDEO

AcasăEvenimentIncendiu la o pensiune din Mălini FOTO-VIDEO

Incendiu la o pensiune turistică, în localitatea Mălini, sâmbătă, în jurul orei 13.00.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili, cu nouă autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Pensiunea respectivă a fost inchisă de către inspectorii de specialitate ai ISU Suceava, pe data de 30 decembrie 2023.

De asemenea, operatorului economic i s-a aplicat sancțiunea complementară cu amendă de 100.000 lei.

Incendiul s-a manifestat generalizat la două clădiri alipite.

În pensiune nu se aflau persoane în momentul izbucnirii incendiului și din fericire nu au fost înregistrate victime.

Flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

„Inspectorii de specialitate ai ISU Suceava au închis pensiunea, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, deoarece nu se respecta corelarea gradului de rezistență la foc, cu numărul de niveluri supraterane maxim admise – clădiri cu gradul de rezistență V (cinci) la foc, construite pe trei niveluri supraterane – parter, etaj și mansardă.

Mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constantându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu.

Astfel, proprietarii obiectivului turistic au fost amendați cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor” a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite