Incendiu violent în Vatra Dornei. Șase hale de prelucrare a lemnului au fost cuprinse de flăcări VIDEO

Incendiu la șase hale de prelucrare și depozitare a lemnului din municipiul Vatra Dornei, în noaptea de duminică spre luni.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pompierii militari suceveni, de la subunitățile din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, au intervenit cu șase autospeciale de stingere, duuă autoscări mecanice și două ambulanțe SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

De asemenea, din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vatra Dornei s-a intervenit cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flacări.

În sprijinul forțelor de intervenție au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții, cu pericol de propagare la clădirile proprietăților învecinate.

Un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcțiile fiind majoritare din lemn și/sau pe structură metalică.

Au ars: centrala termică, o hala producție brichete, o hală producție peleți, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinație „locuință”, un depozit de rumeguș și o hală producție-prelucrare masă lemnoasă.

S-au degradat utilaje pentru prelucrarea lemnului și alte bunuri specifice activității. De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuință învecinată, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 7:00, iar pompierii au salvat din calea flăcărilor trei locuințe particulare, un motel, un sevice auto și un atelier de tâmplărie (două construcții corp comun), precum și un atelier mecanic.

https://www.facebook.com/radiodorna/videos/710312423429113

Sursă video: Radio Dorna

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră