Incidentul de la Telescaunul din Vatra Dornei a fost provocat de un șofer care a intrat cu mașina de teren în instalație VIDEO

Incidentul de la Telescaunul din Vatra Dornei a fost provocat de un șofer care a intrat cu mașina de teren în instalație.

În prima zi de Paște, 51 de persoane, printre care un și minor, au rămas blocate la înalțime. Toți turiștii au fost coborâți în siguranță la sol.

„Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15:20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că NU există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav. La scurt timp, am primit un telefon din partea numitului Sergiu Rusu, care m-a anunțat că a făcut o mare prostie: a intrat cu mașina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediara, acolo unde acesta circulă la o înălțime mică de sol”, a transmis Paul Boncheș, administrator SC Telescaun Vatra Dornei.

Potrivit administratorului telescaunului, zona unde a avut loc incidentul este proprietate privată și este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că vina îi aparține conducătorului auto care a intrat cu mașina de teren într-o zonă interzisă și a lovit instalația.

După constatarea echipei tehnice a telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, a fost anunțată ISCIR Iași, s-a sunat la 112, și au fost anunțați pompierii, salvamontiștii și jandarmii.

„Lucrătorii Telescaun Vatra Dornei au fost în permanență în dialog cu turiștii blocați, care au fost și martorii momentului în care mașina a lovit instalația și cărora le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă. De asemenea, aceștia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuțiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acțiunii de coborâre a turiștilor au avut prioritate un minor și o persoană diabetică, de aceeași atenție sporită beneficiind toate persoanele blocate. Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iași, însă motivul problemei este clar, evident. Regretăm incidentul, care a venit la o scurtă perioadă de cel anterior, însă în ambele cazuri problema nu a ținut de calitatea instalației sau de lipsa reviziilor, de aceea facem apel la mai multă responsabilitate colectivă și aducem mulțumiri colegilor de la ISU, Jandarmeria Montană, Salvamont Suceava și Salvamont Vatra Dornei pentru celeritatea cu care au acționat. Sperăm să fie ultimele incidente de acest fel și ne cerem scuze tuturor turiștilor care au trecut prin această situație neplăcută”, a transmis Paul Boncheș.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :