Individul care și-a ucis bunicul și a înjunghiat un polițist a fost reținut VIDEO

Stire din :

Individul care și-a ucis bunicul și a înjunghiat un polițist a fost reținut pentru 24 de ore.

La locul evenimentului s-a deplasat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava preluând cercetările.

Joi seară, bărbatul de 36 de ani a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava în arestul IPJ Suceava.

Atacul sângeros a avut loc în plină zi, în fața Circumscripției Sanitar-Veterinare Bosanci.

Un bărbat de 87 de ani din comuna Bosanci a avut un conflict cu nepotul său în vârstă de 36 de ani. Speriat, pentru că individul l-a amenințat că îl omoară, bătrânul a fugit de acasă și s-a ascuns la niște rude de unde a cerut ajutorul primarul localității Bosanci, dar și poliției.

Patrula de serviciu s-a deplasat în zona indicată de pe raza comunei Bosanci, identificându-l pe bătrânul de 87 de ani pe drumul public din arealul locuinței și purtând discuții cu acesta cu privire la sesizare

S-a stabilit că bătrânul locuia în aceeași curte cu nepotul său din cursul lunii aprilie 2022, când a revenit din străinătate.

În timp ce polițiștii purtau discuții în stradă cu bărbatul de 87 ani, din curtea imobilului a ieșit nepotul de 36 ani, având în mâini cuțite și năpustindu-se asupra bunicului și polițiștilor.

Unul dintre polițiști a reușit să pareze o lovitură care îl viza, fiind totuși atins cu lama cuțitului în zona obrazului, fiindu-i provocată o plagă tăiată.

De asemenea, agresorul a reușit sa îl lovească cu cuțitul și pe bunicul său, înjunghiindu-l la nivelul spatelui și al gâtului, provocandu-i leziuni grave, care au dus la decesul victimei.

Ambii polițiștii au folosit armamentul din dotare și au executat foc asupra agresorului, acesta fiind lovit la nivelul picioarelor, reușindu-se imobilizarea și încătușarea la pământ a acestuia.

Polițistul rănit, agent de poliție de 26 ani din cadrul SPR Ipotești a fost transportat la unitate medicală pentru acordare de îngrijiri de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Autorul a fost și el transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Potrivit rudelor agresorului, acesta ar fi fost cadru militar și a lucrat ca genist. Bărbatul și-ar fi dat demisia din armată și a plecat la muncă în Anglia. La începutul acestui an s-a întors din străinătate și locuia în aceeași curte cu bunicul său.

Rudele povestesc că, în ultima perioadă bărbatul suferea de depresie și spunea că vrea să meargă în Rusia la război. Tot ele au declarat că, în ultima perioadă bunicul se temea că va fi omorât de nepot. Potrivit acestora, în cursul zilei de joi, bărbatul de 36 de ani ar fi săpat o groapă în curtea locuinței și l-ar fi amenințat pe bătrân că până seara îl va ucide. Speriat, bărbatul de 87 de ani a fugit din curtea locuinței pentru a cere ajutor de la rude. Totodată, acesta a cerut și ajutorul primarului comunei Bosanci, Neculai Miron.

Primarul a declarat că polițiștii au ajuns foarte târziu la fața locului și că oribila crima putea fi evitată.

„Eu am sunat la poliție ca să vină. Am stat o oră împreună cu bătrânul de vorbă. După o oră am sunat din nou la poliție și mi-au spus că trebuie să aștepte să vină un coleg de la Suceava. Poliția dacă ar fi acționat în mod profesionist, nu s-ar fi întâmplat crima. Eu personal am sunat că este amenințat un om, că i se taie gâtul și dacă ei acționau la timp nu s-ar fi întâmplat, ce s-a întâmplat…. Poliția a apărut după o oră și cincizeci de minute. Nepotul îl amenințase înainte, am spus acest lucru la poliție…..”, a declarat Neculai Miron.

Cercetările au fost preluate direct de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri, acesta să fie prezentat instanței competente pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :