Intervenție de tratament endovascular pentru AVC ischemic acut la Spitalul Clinic Județean Suceava FOTO

Intervenție de tratament endovascular pentru AVC ischemic acut la Spitalul Clinic Județean Suceava

Spitalul Clinic Județean de Urgenta ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, își consolidează poziția de Spital Regional prin realizarea, vineri, 09 februarie, a primei intervenții de tratament endovascular pentru AVC ischemic acut la un pacient de 74 ani, transferat de la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Pacientul a avut o evolutie clinica foarte bună, cu recuperare aproape în totalitate a deficitului neurologic, fiind externat la mai puțin de șapte zile de la evenimentul acut.

”SCJU Suceava a ajuns la 19 intervenții de STROKE ischemic și hemoragic, în mai puțin de două luni, adică aproximativ jumătate din numărul de pacienți de anul trecut, în condițiile unei finanțari de la Ministerul Sanatatii de sub 10% din necesarul estimat si solicitat argumentat în mod repetat prin mai multe adrese. Creșterea în primele două luni cu peste 200% a numărului de cazuri ( 13 ianuarie 2024 față de 4 ianuarie 2023) cu finanțare de doar 10% din partea Ministerului Sanatatii prin AP AVC determină o susținere importantă din partea bugetului SCJU Suceava. Dezvoltarea echipelor multidisciplinare de tratament a patologiilor vasculare cerebrale și periferice, de abord vascular pentru pacienții dializați, a gastroenterologiei intervenționale, fac din compartimentul de radiologie intervențională un domeniu extrem de dinamic prin creșterea personalului medical de la un medic radiolog și doi asistenți acum zece ani, la mai mult de șapte medici (patru radiologi, un nefrolog, doi gastroenterologi) si șapte asistenți cu program de permanentă 24/7. Creșterea numărul de cazuri anual, cu un singur angiograf dedicat tuturor patologiilor tratate, estimând în 2024 peste o mie de intervenții, creează necesitatea unei structuri funcționale complexe de tratament minim invaziv” , a declarat dr. Creteanu Mihai Jr.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră