miercuri, august 10, 2022
14.9 C
Suceava
AcasăEvenimentIntervenție pe râul Bistrița la Cârlibaba pentru limitarea riscului inundării locuințelor FOTO

Intervenție pe râul Bistrița la Cârlibaba pentru limitarea riscului inundării locuințelor FOTO

Intervenție pe râul Bistrița la Cârlibaba pentru limitarea riscului inundării locuințelor.

Urmare a măsurilor și acțiunilor dispuse și întreprinse în decursul zilei sâmbătă de Grupul de Suport Tehnic, coordonat de către subprefectul Daniel Prorociuc și constituit în vederea implementării măsurilor de contracarare a efectelor riscurilor de inundație care se manifestă în zona comunei Cârlibaba, pe cursul râului Bistrița și a monitorizării stărilor potențial generatoare de situații de urgență în zona respectivă, SGA Suceava, prin Formația Câmpulung Moldovenesc și Stația Hidrologică Vatra Dornei, a monitorizat și coordonat tehnic intervenția utilajelor aparținând Primăriei Cârlibaba.

La fața locului s-a intervenit cu un buldoexcavator și un Taf, care au creat un șenal pe malul stâng al râului Bistrița, pentru a favoriza scurgerea apei de pe fânețe, limitând riscul inundării locuințelor.

De asemenea, în decursul zilei de sâmbătă, SGA Suceava a intervenit cu un buldoexcavator pentru a întreține șenalul deja executat.

Totodată, la fața locului urma să ajungă și un excavator cu braț lung pentru posibila intervenție în albia râului Bistrița, în zona satului Valea Stânei, comuna Cârlibaba, pentru a elibera albia râului de aglomerarea de ghețuri și spargerea podului de gheață existent în aval.

„În analiza realizată la sediul primăriei comunei Cârlibaba cu primarul și viceprimarul localității, subprefectul Daniel Prorociuc a reiterat necesitatea supravegherii permanente, în această perioadă, a cursurilor de apă și adoptarea din timp a unor măsuri cu caracter preventiv, astfel încât riscul de inundare a terenurilor și construcțiilor să fie redus cât mai mult posibil. SGA Suceava, prin angajații Formației Câmpulung Moldovenesc și Stația Hidrologică Vatra Dornei, împreună cu un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei vor monitoriza permanent zona (inclusiv pe timpul nopții) și vor oferi suport tehnic deservenților de utilaje și angajaților ISU Suceava care vor interveni în caz de necesitate”, a transmis Prefectura Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: